LIEFDE VOOR DIER &PRODUCT

Duurzaam Diervriendelijk en Kriebelvrij

LIEFDE VOOR DIER & PRODUCT

Duurzaam Diervriendelijk en Kriebelvrij

LIEFDE VOOR DIER & PRODUCT

Duurzaam Diervriendelijk en Kriebelvrij

Duurzaam, Diervriendelijk en Kriebelvrij!

Over ons

Als DutchMerino geloven wij in de zachtheid van de Nederlandse merinowol. Wol die zo zacht is dat je de kleding op je huid kunt dragen. Samen met onze merinoschapen zetten wij ons hier dagelijks, met meer dan 100%, voor in. Wat ooit begon als een droom van Janny Wijna, is nu een onafhankelijke onderneming waar bevlogen mensen in samenwerken. In elk DutchMerino kledingstuk zie en voel je die kwaliteit terug. DutchMerino is een samenwerking tussen Janny Wijna (Wolboerderij Blij Bezuiden) en Nathalie Comans (Ministry of Knits, ontwerpster DutchMerino en breier van ‘Next-to-skin knitwear’ op bestelling)

Janny Wijna

“Als kind al droomde ik ervan boer te worden. Buiten zijn, me onafhankelijk voelen en met dieren werken, dat zag ik helemaal zitten. Toen ik Jean-Paul ontmoette, die mijn droom deelde, heb ik de sprong gewaagd. Vanaf het begin was het me helder dat ik voor het merinoschaap koos. Zo onafhankelijk als ik zelf ben, zo aanhankelijk, mooi en zacht is dit dier. In een kleine stal met vier ooien en een geleende ram zijn we begonnen. Samen met mijn familie heb ik het uitgebouwd tot een moderne stal met DutchMerino winkel en webshop. En toch, wat ik altijd voor ogen houd, is de natuur van het dier. Daar wil ik bij horen. Want als ik goed zorg voor de kudde, zorgt de kudde goed voor mij.”

Janny Wijna

Nathalie Comans

“Kleding wordt tegenwoordig ver weg en goedkoop geproduceerd. Wie weet nog hoeveel grondstoffen, tijd, kennis en arbeid er in het maken van kleding gaat zitten? Met DutchMerino wil ik het verhaal achter kleding vertellen. Dat deze hoogwaardige merinowol van Nederlandse bodem beschikbaar is voor de Nederlandse markt, vind ik geweldig. Daarom werk ik graag samen met Janny aan de DutchMerino collectie. En op bestelling, brei ik kledingstukken met de heerlijke garens ('next-to-skin knitwear'). Ik zie dat mensen kleding zo meer gaan waarderen en minder snel wegdoen. Dat vind ik belangrijk.”Nathalie Comans

Geschiedenis

In 2004 zijn wij, Janny en Jean-Paul, gestart in een kleine stal achter ons huis met vier merino ooien en een geleende ram. Zo ontstond Wolboerderij Blij Bezuiden. Met veel liefde en inzet is de kudde gegroeid tot 80 volwassen merinoschapen, toonaangevend in Nederland en België. Daar zijn we met recht trots op! De boerderijwinkel zijn we ooit begonnen met een assortiment aan spinnewielen, weefgetouwen en aan schapen verwante artikelen. De vachten vonden vooral aftrek bij handspinners en vilters. Uit heel Nederland en Vlaanderen weten mensen ons te vinden.

Zelf leerden we veel over de wolvezel toen we de vachten handmatig gingen verwerken. We droomden van een trui van eigen kudde, zelf gesponnen en zelf gebreid….

De dromen bleven…. een mooie collectie van stoere, hippe en vooral zachte kleding van eigen kudde. Naarmate onze kudde uitbreidde kwam er de mogelijkheid van machinale verwerking. De samenwerking met Nathalie Comans (kledingontwerper) en vele vaklieden resulteerde in DutchMerino: een collectie van superzachte kleding van eigen bodem.

Samenwerkingen

Collega merinoschaap-houders die in DutchMerino geloven.

Samen staan we voor ‘duurzaam, diervriendelijk en kriebelvrij'!

Stâl Sêft & Swiet - Marijke en Mieke Niemeijer - Nijega

De Westduin - Let Spek - Ouddorp

LammersJan - Ald en Marjon Aalbers – Aalten

De Nieuwe Zorg - Andrea Bakker - Zaamslag

Scroll naar boven