LIEFDE VOOR DIER EN PRODUCT

Duurzaam Diervriendelijk en Kriebelvrij

Nieuw: Zeeuwse visserstrui van zachte merinowol

Zeeuwse vissers hebben eeuwenlang de zeeën en rivieren bevaren. Tijdens hun koude en barre tochten droegen zij warme truien die gebreid waren door hun vrouwen thuis. Traditiegetrouw gaven zij de oorspronkelijke, streekeigen breipatronen aan elkaar door. DutchMerino werkt samen met Stichting Zeeuwse Visserstruien en Blij dat ik Brei aan de ontwikkeling van zo’n warme visserstrui.

Bij Stichting Zeeuwse Visserstruien waren tot voor kort slechts drie authentieke visserstruien bekend. Onlangs werd de vierde gevonden: een visserstrui uit Zierikzee, rond 1900 gebreid in een uniek patroon. De originele trui heeft een diepblauwe kleur met een rood vezeltje erin. De trui van toen is van prikwol. Met onze bijzonder zachte merinowol uit de Zeeuwse polder is dat gelukkig verleden tijd. Wij gaan deze stoere trui een hippe en moderne look geven: zo heb jij een heerlijk zachte buitentrui en houden we samen ons Zeeuwse platteland en cultuurgoed levend.

We zijn bijna zover dat je zo’n warme visserstrui kunt kopen van Zeeuwse merinowol naar origineel Zierikzees patroon. Bijna, want we komen binnenkort met een plan hoe jíj ons kunt helpen deze droom te verwezenlijken.

Wil je liever zelf breien? Ons mooie garenpakket met het patroon van de trui is binnenkort te koop in onze webshop.

Houd deze website in de gaten. Of meld je aan voor de DutchMerino nieuwsbrief.

5 Reacties op “Nieuw: Zeeuwse visserstrui van zachte merinowol”

Martha Nuus

Mooie truien. Ik heb hier wel belangstelling voor, maar zou wel graag eerst de prijzen willen weten en of het patroon(en de maten) bijgeleverd wordt. Particuliere klant

Janny Wijna

Hallo Martha,
Het patroon is samen met het garen voor handbreien beschikbaar. Een machinaal gebreide variant laat nog even op zich wachten. Maar achter de schermen werken we er wel langzaamaan naartoe. Via het blog en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte!!
Hartelijke groet,
Janny Wijna
Wolboerderij Blij Bezuiden – DutchMerino

M.Nuus

Graag zou ik deze trui willen breien in donkerblauw en met het patroon. Patroon met rondbreinaald en graag ook een patroon voor 2 naalden (deze 2 ook graag bij het pakket.
Maat 40-42, hopelijk heeft u hier voldoende aan en/of anders graag even een mail.

Hoi,
Ik woon in Engeland, maar was recent bij mijn nicht Marieke Hillen op het Wijkpaleis te gast. Toen liet ze mij het gebouw zien en nam ik een flyer mee van de DutchMerino.
Ik ben wel geïnteresseerd in de Zierikzee trui (donkerblauw) , maar denk niet dat ik hem zelf ga breien. Kan ik bestellen? Hoeveel kost de trui (maat 40/42)?
Ik ben as 7 november en 8 november even in Rotterdam voordat ik weer naar huis in de UK ga.
Kan je me laten weten?

Janny Wijna

Hallo Suzanne, Het patroon en de garens zijn weliswaar beschikbaar. Helaas hebben we geen ‘handbreiers in opdracht voor je bij. Er zijn natuurlijk ook andere opties. Daarover stuur ik je een e-mail.
Hartelijke groet,
Janny Wijna
Wolboerderij Blij Bezuiden – DutchMerino

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Scroll naar boven