De kledingindustrie is volgens een onderzoek van tv programma Kassa verantwoordelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. We gaan er natuurlijk van uit dat onze merinowollen kleding, met het DutchMerino label, een klein verschil kan maken.
Onze merinoschapen grazen vooral op voor landbouw minder interessante gronden. Na het scheren wordt de merinowol verwerkt binnen Europa, zo blijft ook het transport laag. Daarnaast zoeken we natuurlijk naar manieren om zoveel mogelijk van de merinowol te ‘gebruiken’.
Achter fase 1, de productie van merinowollen garen, van de buik en kopwol, zetten we inmiddels een vinkje! Dit bovenal door de vasthoudendheid van Nathalie Comans Ministry of Knits. Zij vroeg en kreeg bij ‘het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie’ een kleine financiële bijdrage. Een beetje meer armslag, als het over geld gaat kan zomaar het verschil maken. Het ontwikkelde merinowollen garen is nu een feit.
Nu breekt fase 2 aan, het breien op de Shima Seiki Whole garment knit machine. Dat wordt weer een nieuwe fascinerende en bovenal leerzame reis!