LIEFDE VOOR DIER & PRODUCT

Duurzaam Diervriendelijk en Kriebelvrij

LIEFDE VOOR DIER & PRODUCT

Duurzaam Diervriendelijk en Kriebelvrij

LIEFDE VOOR DIEr& PRODUCT

Duurzaam Diervriendelijk en Kriebelvrij

Duurzaam, Diervriendelijk en Kriebelvrij!

Heerlijk zacht merinowollen gebreide kleding

Vol liefde, passie en natuurlijk toewijding zorgen wij voor onze merinoschapen. Zij produceren de grondstof voor onze gebreide collectie. Maar het vinden en fokken van het beste merinoschaap van Nederland is slechts een deel van het verhaal. Bij het proces van merinovacht naar kleding zijn getalenteerde vakmensen en ontwerpers nodig.

Ministry of Knits uit Rotterdam is voor ons zo’n onmisbare schakel. Zij ontwerpt de kleding, tijdloos en hip! De DutchMerino merinowollen collectie wordt na de ontwerpfase machinaal gebreid bij een hoogwaardige breifabriek in Vlaanderen. Zodat we ook hier de beste kwaliteit kunnen garanderen. De unieke merinowollen items worden op maat voor je gemaakt in Rotterdam!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Van merinovacht naar merinogaren

De zachte kwaliteit van alle DutchMerino merinowollen kleding is ons ‘geheim van de smid’. Dat verklappen we niet, maar we bieden je graag een kijkje in onze keuken. De merinovachten worden allereerst goed uitgepluisd op oneffenheden. Witte en bruine merinowol word natuurlijk gescheiden gehouden. Net als die van de buik- en kopwol. Zo blijft de superieure kwaliteit over. Al deze merinowol vezels, van een en hetzelfde merinoschaap, vragen een andere verwerking voor een optimaal resultaat.

Voor het verwerken van merinowol is kennis van deze fijne wolvezel noodzakelijk. Daarnaast moet ook de machinerie erop zijn afgesteld. In Italië, het land van de grote designers, vonden wij daarvoor de perfecte plek. Het resultaat zijn prachtige merinogarens voor zowel machinale verwerking als handbreien maar ook voor wevers is dit garen subliem. Wij noemen het Lokaal Kwaliteits Garen LKG!

Duurzaam en diervriendelijk

Een ecologisch verantwoorde veehouderij begint natuurlijk met gezonde dieren. Onze merinoschapen lopen zoveel mogelijk buiten en bouwen zo een goede weerstand op. Ze hebben alleen gras, hooi en water nodig voor een mooie merinovacht. Zowel de merinoschapen als de merinowol worden op een natuurlijke wijze behandeld. Voor de verwerking van de merinowol tot ‘een DutchMerino’ werken we samen met drie Italiaanse partners die, net als wij, werken met respect voor dier en milieu. De wasserij, spinnerij en ververij hebben een GOTS erkenning. Met de aankoop van onze merinowollen kleding ben je er daarom zeker van een bewust en verantwoord gemaakt kledingstuk.

DutchMerino staat voor:

Merinoschaap

  • Zo min mogelijk transport
  • beperken afvalstromen door bijna alles van het schaap te gebruiken

Merinowol

Verder zetten we ons in voor het leefbaar houden van ons platteland en de regio Zeeuws-Vlaanderen.

Zorg voor je DutchMerino

Kenmerken

Merinowol houdt je warm, zelfs als het buiten vochtig is. Het neutraliseert geurtjes en hoeft niet vaak te worden gewassen. Om het fris te houden is luchten al voldoende.

Opfrissen

Als reiniging nodig is: Hang het merinowollen kledingstuk een dag of twee in je badkamer. De stoom van het warme water zal het werk doen. Wil je het nog extra opfrissen? Maak dan een spray van water en een paar druppels etherische olie, bv. lavendel, en verstuif het over het kledingstuk.

Zelfreinigend

Door de aard en de structuur van de vezel is merinowollen kleding zelfreinigend en antibacterieel. Elke wolvezel heeft een natuurlijk vettig laagje (lanoline). Het is de lanoline die vuil- en waterafstotend werkt.

Toch wassen?

Was je DutchMerino binnenste buiten, in een waszakje, in de machine op een 30 graden wolwasprogramma. Centrifugeren op maximaal 800 toeren en laat het liggend in vorm drogen. Door het wassen verliest het merinowollen kledingstuk beetje bij beetje zijn beschermende lanolinelaag. Door gebruik te maken van een wasmiddel waaraan lanoline is toegevoegd, houd je het zelfreinigend vermogen, de zachtheid, het waterafstotend vermogen en de antibacteriële werking van de merinowol intact.

Tijdens het dragen

Je nieuwe DutchMerino kleding is gemaakt van superfijne merinovezels en heeft een mooi volume en veerkracht. Tijdens het gebruik van je DutchMerino kunnen er kleine pilletjes ontstaan. Dit is een natuurlijke eigenschap van wol. Het ontstaat vooral door wrijving tijdens het dragen en zegt niets over de kwaliteit van de gebruikte vezel. Door zachtjes met een puimsteen over je kleding te wrijven en daarna met een kledingroller erover te rollen, verwijder je de pilletjes eenvoudig of gebruik een pluisverwijderaar!

Opbergen

DutchMerino kleding is ontworpen voor jaarrond draagplezier. Mocht je het tijdens de warmere maanden toch willen opbergen neem dan de volgende voorzorgmaatregelen. Bewaar het in een ongebleekte katoenen zak. Doe er een geurend stukje zeep, een zakje lavendel of blokje cederhout bij. Motten houden namelijk niet van lekkere geurtjes.

Scroll naar boven